söndag 9 februari 2014

Vinter med får

I morgon är det dags för första seminariet i projekt Hela fåret. Ett mycket stort intresse för får, så stort att vi aldrig kunnat drömma om det! Lamningskursen var fulltecknad efter tre dygn och vi planerade in ytterligare en. Även den är fulltecknad och några av er står som reserver...

Nu startar vi seminarieserien med Vinter - utfodring, byggnader med mera och välkomnar Birgit Fag som föreläsare. Under kvällen bryter vi för en bensträckare, fika finns till självkostnadspris. Birgit har med sig studiematerial/litteratur till försäljning och om intresset blir stort kommer det finnas möjligt att köpa vid nästa tillfälle den 12 mars också. Här kan du läsa och hämta åhörardokumentet från föreläsningen.

Så många av er vill också ha råd och kunskap om styckning av lamm och vad man kan göra av lammets alla delar att vi i det närmaste är för många för att alla ska kunna se ordentligt. Hoppas ni har överseende och kan titta fram en stund och sedan dra er tillbaka så alla får tillfälle att följa styckningen.
Det kommer snart en uppmaning till alla er som anmält er att ta med ett favoritrecept på lamm. Vi kopierar upp allas recept och med sig hem får alla ett litet kompendium med inspiration att laga något nytt av lamm.

Vi ses i morgon kväll. Välkommen!
Britt Svensson
projektledare


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar